ZIE IK ERUIT ALSOF IK MET PENSIOEN WIL?

ZIE IK ERUIT ALSOF IK MET PENSIOEN WIL?

"Ik word er af en toe moedeloos van dat ik weer niet word uitgenodigd. Dan krijg ik te horen dat ik te ervaren ben. Met andere woorden ik ben te oud en te duur. In de ogen van jonge recruiters ben ik een soort van dinosaurus. Ik ben inderdaad geen dertig meer, maar zie ik eruit alsof ik met pensioen wil?"

Meneer ziet er absoluut niet uit alsof hij met pensioen wil. Aan mij de eer om hem zo energiek mogelijk op de foto te zetten. Want wie weet helpt die foto om in ieder geval uitgenodigd te worden en niet meteen op de stapel afwijzingen te belanden. Ik voel de frustratie en machteloosheid in zijn woorden.

Uit het onderzoek, Shut out, forced out and overlooked geheten, bleek dat slechts een kwart (24%) van de meer dan 200 ondervraagde HR-professionals tussen de 25 en 30 jaar zeer bereid of gemotiveerd was om werknemers van boven de 55 jaar te werven.

Drie maanden later krijg ik een enthousiaste mail. Meneer is aangenomen bij een jong bedrijf dat zijn expertise goed kan gebruiken. Zijn foto was opgevallen, waardoor hij werd uitgenodigd. In het gesprek kon hij eindelijk laten zien wie hij was en wat hij kon.

Lieve mensen van de HR afdeling, recruiters en werkgevers het leven stopt niet bij vijftig. Zet je eventuele onbedoelde vooringenomenheid ten opzichte van vijftig plussers opzij en sta open voor iemand die dan misschien geen dertig meer is, maar zeker nog niet met pensioen wil.

Wat vind jij de waarde van ervaring?

Dé Mannenfotograaf voor de ondernemende en ambitieuze man die weet wat hij wil!

#ondernemer #solliciteren #50plus #recruiter