Dé Mannenfotograaf! - Portretfotograaf - LinkedIn profielfoto's - Foto's website - Karakterportretten


Over mij

Als kind kreeg ik al te horen dat ik een levendige fantasie had. Op de lagere school keek ik regelmatig naar buiten en verdwaalde heerlijk in dagdromen. Ik had geen idee wat ik wilde worden. Want met een levendige fantasie kun je namelijk alle kanten op. Van vrachtwagenchauffeur tot dierenarts.
Op de middelbare school wilde ik naar de kunstacademie. Ik wilde illustratrice van kinderboeken worden. Mijn tekenleraar overtuigde mij ervan dat ik daarvoor wiskunde in mijn pakket moest nemen. Wiskunde en ik werden geen vrienden.
De kunstacademie zette ik in de ijskast. Nog steeds had ik niet echt een beeld van wat ik wilde worden. Luisteren naar mensen en mensen helpen dat leek me wel iets en ik koos voor de Sociaal Academie. De richting Maatschappelijk Werk bleek iets te saai, dus werd het in het 2e jaar de richting Sociaal Cultureel Werk. Wat een verademing! Voor het eerst voelde ik dat er plek was voor mijn levendige fantasie. Van fotograferen, filmen, filosofie, pedagogiek tot theater het paste allemaal als een jas.

Even twijfelde ik bij het stagelopen op een LOM school of ik een switch zou maken naar de PABO, want werken met kinderen en lesgeven leek me ook geweldig. Maar ja dat was zo zonde van de jaren die ik al achter de rug had.
Ik haalde mijn bachelor en nog steeds had ik geen idee wat ik wilde worden. Uiteindelijk kwam ik in de kinderopvang terecht. Eerst op de groep en later als leidinggevende. Weer later werkte ik als bemiddelingsmedewerker voor een gastouderbureau en 16 jaar geleden begon ik mijn eigen gastouderbureau.
Alles viel op zijn plek. Ondernemen paste me als een jas. Het was uiteraard niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Maar over de hele linie was duidelijk dat ik het beste floreer als ik voor een groot deel zelf kan bepalen wat en hoe ik iets doe. Ik pas gewoon niet in het keurslijf van een organisatie of bedrijf.
Toch miste ik iets. Ik kon er mijn vinger niet opleggen, totdat ik mijn eerste echte grote mensencamera kocht.
Dat ik van fotograferen mijn werk heb gemaakt, is nog steeds de beste beslissing ooit geweest. Het is veel meer dan alleen maar klikklikklik. Terwijl fantasie nog vrij ronddobbert, is verbeelding het bewust vertalen van beelden, ideeën en concepten in de uiteindelijke foto. Dat is waar ik goed in ben en dat is waarom de klant voor mij kiest. Ik bied meer dan alleen die foto. Ik deel met jou mijn creativiteit en verbeelding voor het beste resultaat.

Droom niet je leven, maar leef je dromen!

Met een voorliefde voor spelen met licht en schaduwen, staat mijn werk bekend als stoer en karaktervol met een vleugje moderne Rembrandtstijl. Daarnaast schuw ik een close-up niet, zodat de geportretteerde in al zijn kracht en kwestbaarheid zichtbaar is. Mijn stijl en werkwijze spreekt mannen in het bijzonder aan. Daarom besloot ik om Dé mannenfotograaf! te worden. Dat vrouwen en ouders met kinderen ook mijn thuisstudio in Alkmaar weten te vinden, ervaar ik als een extra mooi compliment. Inmiddels komen klanten uit heel Nederland en zelfs België naar Alkmaar om in mijn zo kenmerkende stijl gefotografeerd te worden.


Weetjes: Ik ben dol op mijn drie katers, ik ben een eerste klas chocoholic, ik schrijf al van jongs af aan gedichten (gepubliceerd) en korte verhalen, ik ben een groot fan van LinkedIn, ik leef me helemaal uit op brocantemarkten op zoek naar dat ene vintage item, ik ben tijdschriften verslaafd, ik ben vast de grootste gluurder op Funda en ik word blij van op een terrasje zitten, mensen bekijken onder het genot van een Latte Machiatto.  

Wat mag je van mij verwachten?
Het 1e contact verloopt telefonisch of via de mail. De afspraakbevestiging voor de fotoshoot ontvang je via de mail inclusief de Algemene Voorwaarden, tips & adviesen en de factuur. Voor een fotoshoot voor je website vindt er eerst een telefonisch intakegesprek plaats.
De dag van de fotoshoot beginnen we met een kop koffie/thee om kennis te maken en leg ik je rustig uit wat er verder tijdens de fotoshoot gebeurt. Daarna gaan we aan de slag met een testfoto om te kijken of alles goed staat ingesteld en de aanwijzingen die ik geef duidelijk zijn.
De meeste mensen hebben weinig tot geen ervaring voor de camera en vinden het best spannend. Of ze hebben het idee dat ze nooit goed op de foto staan. Tijdens de fotoshoot begeleid ik je met tips voor je houding en gezichtsuitdrukking en laat ik tussendoor foto's zien. Ook is er voldoende tijd om van kleding te wisselen. Ik ben geen fotograaf die binnen een half uur klik klik klik minstens 40 foto's achter elkaar maakt. Ik neem graag de tijd voor jou en hoe je zo goed mogelijk op de foto komt. Aan het eind van de fotoshoot kies je het aantal foto's dat we hebben afgesproken.

Na de fotoshoot  
Uiteraard hoop ik dat je na de fotoshoot enthousiast naar huis gaat en niet kunt wachten op het resultaat. Want dan begint voor mij het 2e gedeelte van mijn werk. De foto's in de stijl bewerken die we vooraf hebben afgesproken. Ik doe mijn uiterste best om op de dag van de fotoshoot zelf alvast één foto voor je te bewerken en naar je te mailen, zodat je meteen ziet hoe het resultaat is. Afhankelijk van het aantal afgesproken foto's ontvang je de resterende foto's in principe binnen één week na de fotoshoot.

Tot slot
In de korte tijd dat je voor mijn camera staat, vind ik het belangrijk dat jij je op je gemak voelt, zodat ik het beste in jou naar boven haal voor die ene foto!
Ik werk bij voorkeur met een donkere achtergrond en speel graag met licht en schaduwen, wat mijn stijl zo kenmerkend maakt. Inspiratie haal ik overal vandaan: musea, (foto) tijdschriften, mode, films, dieren, bloemen en alles wat er om mij heen gebeurt.
Ben jij op zoek naar een portretfotograaf met een eigen stijl? Iemand die jou professioneel op de foto zet? Met je meedenkt om jouw bedrijf op de kaart te zetten? Of wil je gewoon een super gave portretfoto van jezelf, samen met je partner of van je kind(eren)? Dan ben ik de juiste fotograaf voor jou.
Heb je andere ideeën of wensen? Laat het me vooral weten, ik denk graag met je mee.Wat klanten over Esther zeggen

"Esther Bekker is een professionele fotograaf, die je in een korte tijd meeneemt in haar wereld van de portret fotografie."Fotograaf zijn is echt een vak! Zo heb ik dat bij haar mogen ervaren. Ze heeft wat mij betreft prachtig werk geleverd. Bijzonder knap om mensen op hun best, ook nog relaxed, op beeld te zetten. Ze heeft voor mij een mooie balans gevonden van strikt zakelijk met vleugje casual. Dank daarvoor. Ik kan haar zeker aan bevelen."
-J.P Strijbis Punt Systeembouw BV-

"Esther heeft mij met haar foto's iets van mijzelf laten zien wat mij niet lukt door in de spiegel te kijken. Ons gesprek, haar vragen, haar vakmanschap heeft veel meer 'in het licht' gezet dan 'even een foto maken'. Wanneer je persoonlijke foto's wilt, die meer mogen onthullen dan je gewend bent, dan beveel ik Esther van harte aan iedereen aan."

-Joost A.C.M. Sliphorst NCC-

"Nogmaals super bedankt Esther voor het bedenken van een creatieve kopregel op mijn LinkedIn pagina!"
-Warme groet, Ellen Aufenacker Eleva Coaching-


"Na de vakantieperiode zag ik bij een collega een nieuwe LinkedIn-foto. Ik dacht meteen, dat wil ik ook. Na wat zoekwerk kwam ik uit bij Esther. Snel contact en direct de week erna een afspraak. Een warm ontvangst en een duidelijke uitleg. Toch wat onwennig zo de eerste keer maar gedurende de fotoshoot ging het steeds beter, tot dat ene moment. Ja, dat was de juiste foto, precies zoals ik me had voorgesteld. Top gedaan Esther en zeker een aanbeveling voor iedereen die aan een ‘update’ toe is!"
-Ronald Schouten LinkedIn profielfoto-

"Esther werkt zeer professioneel door vooraf aan te geven waarmee je rekening moet houden, voorbeelden geeft waar je naar zou kunnen kijken en neemt de tijd voor het beste resultaat. Daarnaast is haar after-service ook zeer prettig en is de opvolging naar aanleiding van vragen zeer adequaat. Ik ben zeer tevreden!"
-Jurmick Johns LinkedIn profielfoto-


"Soms heb je dat, dat iemand vraagt om je foto. Gewoon voor bij een nieuw verhaal. Bij mij gaat dat over de vernieuwende dingen die ik doe om van mijn passie mijn werk te maken. Groei is vernieuwing. Daarbij hoort dan een professionele foto. Maar wel een met een professionele knipoog naar de dingen die voor mij belangrijk zijn. Hoe doe je dat? Esther heeft voor mij het antwoord gevonden. We hebben een super leuke foto-shoot gedaan! Ik ben trots op het verhaal wat door de nieuwe foto's wordt verteld. Esther, bedankt dat je mij hebt geholpen bij het nemen van deze stap!"
-Marco van Schagen Junior IOT-


"What a real pleasure to meet Esther for my professional photo session: she knows perfectly well what works or not and how to create a picture that really reflects one’s personality! She’s very kind, patient, is generous with her time and her aesthetic sense is a beautiful mix of the Dutch tradition of the past but linked to modernity. Highly recommended to everyone!"
-Anne Brueckmann LinkedIn profielfoto-


"Afgelopen zaterdag heb ik met Esther een fotoshoot gehad voor mijn Thinline meubelen. We hebben vooraf concepten bedacht, wat we wilden en wat ik belangrijk vond om te laten zien. Op de dag zelf kwamen er nog meer ingevingen en zo is er een intense lange fotoshoot geweest in mijn werkplaats, met een geweldig resultaat! Naast een huiselijke sfeer met een Hollandsche Meester thema, iets waar Esther erg bekend mee is en wat ik altijd prachtig vind, ook een zakelijke serie gemaakt, om te laten zien dat de Thinline meubels ook geschikt zijn voor deze markt. Al met al ben ik superblij met deze foto's!"
-David de Klijn Studio de Klijn-


"Werkelijk prachtig! Ik wil je nog een keer bedanken voor vandaag. Was diep onder de indruk hoeveel moeite je erin hebt gestoken en hoe professioneel je te werk gaat.Van alle e-mailtjes, de speurtocht naar spullen tot aan een snoeptafeltje voor de kinderen. Echt een dikke pluim!"
-Linda Rijpkema mama van Mika en Miles-


"With no previous experience in "modelling" Esther her professional and calm demeanour quickly made the shoot a fun experience. If you want to look good on the photo then Esther is the right person to get this done."
- Alex Timmerman LinkedIn profielfoto-