Dé Mannenfotograaf! - Portretfotograaf - LinkedIn profielfoto's - Foto's website - Karakterportretten


Over Esther

Waarom mannenfotograaf ? Die vraag krijg ik vaak. Hoewel ik er in 1e instantie niet eens bewust voor koos, kwam het fotograferen van mannen steeds weer op mijn pad. Een aantal jaar geleden maakte ik een "mannenkalender" voor het goede doel. Dat was meteen mijn 1e kennismaking met het portretteren van mannen. Twaalf mannen in 2 maanden tijd fotograferen was een geweldige uitdaging met als resultaat prachtige zwart-wit portretten.
Nog steeds maak ik graag zwart-wit of karakter portretten van mannen. Daar ben ik goed in en het geeft mij iedere keer weer een enorme kick als ik het resultaat zie. Daarom heb ik daar, zoals dat zo mooi heet, mijn niche van gemaakt. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het maken van zakelijke profielfoto's voor o.a. LinkedIn, CV en websites. Daarnaast fotografeer ik nog steeds karakterportretten in mijn bekende Rembrandt of fine-art stijl.
Naast mannen weten ook vrouwen en ouders met kinderen hun weg naar mijn thuisstudio te vinden. Inmiddels komen klanten vanuit heel Nederland en zelfs België naar Alkmaar om in mijn zo kenmerkende stijl geportretteerd te worden.
Of je nu komt voor een zakelijke profielfoto voor LinkedIn of een karakterportret, het draait uiteindelijk om jou en een mooi resultaat. Met veel geduld en enthousiasme sta ik achter de camera en iedere fotoshoot inspireert me weer om het beste in mensen naar boven te halen.
Naast fotograferen ben ik dol op mijn 4 katers, ben ik een chocoholic, struin ik graag brocante markten af voor vintage items en schrijf ik met veel plezier korte humoristische verhalen over mijn werk als fotograaf en andere zaken die mij zoal bezig houden op LinkedIn.

Wat mag je van mij verwachten?

Het 1e contact verloopt via de mail of telefonisch. We plannen een afspraak voor de (zakelijke) fotoshoot en je ontvangt via de mail o.a. een document met tips & adviezen over haar, make-up en kleding. Voor een fotoshoot voor je website plannen we eerst een belafspraak in, waarna ik aan de hand van jouw wensen in combinatie met mijn creativiteit een duidelijk concept en moodboard op Pinterest uitwerk en vormgeef. Ook voor een thema/karakter fotoshoot staan er meerdere moodboards ter inspiratie op mijn Pinterest account of ik maak een moodboard op maat.
De dag van de fotoshoot beginnen we eerst met een kop koffie/thee om kennis te maken. Ik leg je rustig uit wat er verder tijdens de fotoshoot gaat gebeuren. Daarna gaan we aan de slag met een testfoto om te kijken of alles goed staat ingesteld en de aanwijzingen die ik geef duidelijk zijn.
De meeste mensen hebben weinig tot geen ervaring voor de camera en vinden het best spannend of ze hebben het idee dat ze nooit goed op de foto staan. Tijdens de fotoshoot begeleid ik je met tips voor je houding en gezichtsuitdrukking en laat ik tussendoor foto's zien. Ook is er voldoende tijd om van kleding te wisselen. Ik ben geen fotograaf die binnen een half uur klik klik klik minstens 40 foto's achter elkaar maakt. Ik neem juist graag de tijd voor jou en hoe je zo goed mogelijk op de foto komt.
Aan het eind van de fotoshoot kies je het aantal foto's dat we hebben afgesproken.


Na de fotoshoot

Uiteraard hoop ik dat je na de fotoshoot enthousiast naar huis gaat en niet kunt wachten op het resultaat. Want dan begint voor mij het 2e gedeelte van mijn werk. De foto's in de stijl bewerken die we vooraf hebben afgesproken. Ik doe mijn uiterste best om op de dag zelf van de fotoshoot alvast één foto voor je te bewerken en naar je te mailen, zodat je meteen ziet hoe het resultaat is. Afhankelijk van het aantal afgesproken foto's ontvang je dan de resterende foto's in principe binnen 1 à 2 weken na de fotoshoot.

Tot slot

Ik vind het belangrijk dat je, in de korte tijd dat je voor mijn camera staat, je op je gemak voelt en dat ik het beste in jou naar boven haal voor die ene foto!
Ik werk bij voorkeur met een donkere achtergrond en speel graag met licht en schaduwen, wat mijn stijl zo kenmerkend maakt. Inspiratie haal ik overal vandaan: musea, (foto) tijdschriften, mode, films, dieren, bloemen en alles wat er om mij heen gebeurt.
Ben jij op zoek naar een portretfotograaf met een eigen stijl? Iemand die jou professioneel op de foto zet? Met je meedenkt om jouw bedrijf op de kaart te zetten? Of wil je gewoon een super gave portretfoto van jezelf, samen met je partner of van je kind(eren)? Dan ben ik de juiste fotograaf voor jou.

Heb je andere ideeën of wensen? Laat het me vooral weten, ik denk graag met je mee.WAT KLANTEN OVER MIJ ZEGGEN

"Esther Bekker is een professionele fotograaf, die je in een korte tijd meeneemt in haar wereld van de "portret fotografie". Fotograaf zijn is echt een vak! Zo heb ik dat bij haar mogen ervaren. Ze heeft wat mij betreft prachtig werk geleverd. Bijzonder knap om mensen op hun best, ook nog relaxed, op beeld te zetten. Ze heeft voor mij een mooie balans gevonden van strikt zakelijk met vleugje casual. Dank daarvoor. Ik kan haar zeker aan bevelen."
-J.P Strijbis Punt Systeembouw BV-

"Esther heeft mij met haar foto's iets van mijzelf laten zien wat mij niet lukt door in de spiegel te kijken. Ons gesprek, haar vragen, haar vakmanschap heeft veel meer 'in het licht' gezet dan 'even een foto maken'. Wanneer je persoonlijke foto's wilt, die meer mogen onthullen dan je gewend bent, dan beveel ik Esther van harte aan iedereen aan."

-Joost A.C.M. Sliphorst NCC-

"Nogmaals super bedankt Esther voor het bedenken van een creatieve kopregel op mijn LinkedIn pagina!"
-Warme groet, Ellen Aufenacker Eleva Coaching-

"Na de vakantieperiode zag ik bij een collega een nieuwe LinkedIn-foto. Ik dacht meteen, dat wil ik ook. Na wat zoekwerk kwam ik uit bij Esther. Snel contact en direct de week erna een afspraak. Een warm ontvangst en een duidelijke uitleg. Toch wat onwennig zo de eerste keer maar gedurende de fotoshoot ging het steeds beter, tot dat ene moment. Ja, dat was de juiste foto, precies zoals ik me had voorgesteld. Top gedaan Esther en zeker een aanbeveling voor iedereen die aan een ‘update’ toe is!"
-Ronald Schouten LinkedIn profielfoto-

"Esther werkt zeer professioneel door vooraf aan te geven waarmee je rekening moet houden, voorbeelden geeft waar je naar zou kunnen kijken en neemt de tijd voor het beste resultaat. Daarnaast is haar after-service ook zeer prettig en is de opvolging naar aanleiding van vragen zeer adequaat. Ik ben zeer tevreden!"
-Jurmick Johns LinkedIn profielfoto-


"Soms heb je dat, dat iemand vraagt om je foto. Gewoon voor bij een nieuw verhaal. Bij mij gaat dat over de vernieuwende dingen die ik doe om van mijn passie mijn werk te maken. Groei is vernieuwing. Daarbij hoort dan een professionele foto. Maar wel een met een professionele knipoog naar de dingen die voor mij belangrijk zijn. Hoe doe je dat? Esther heeft voor mij het antwoord gevonden. We hebben een super leuke foto-shoot gedaan! Ik ben trots op het verhaal wat door de nieuwe foto's wordt verteld. Esther, bedankt dat je mij hebt geholpen bij het nemen van deze stap!"
-Marco van Schagen Junior IOT-


"What a real pleasure to meet Esther for my professional photo session: she knows perfectly well what works or not and how to create a picture that really reflects one’s personality! She’s very kind, patient, is generous with her time and her aesthetic sense is a beautiful mix of the Dutch tradition of the past but linked to modernity. Highly recommended to everyone!"
-Anne Brueckmann LinkedIn profielfoto-


"Afgelopen zaterdag heb ik met Esther een fotoshoot gehad voor mijn Thinline meubelen. We hebben vooraf concepten bedacht, wat we wilden en wat ik belangrijk vond om te laten zien. Op de dag zelf kwamen er nog meer ingevingen en zo is er een intense lange fotoshoot geweest in mijn werkplaats, met een geweldig resultaat! Naast een huiselijke sfeer met een Hollandsche Meester thema, iets waar Esther erg bekend mee is en wat ik altijd prachtig vind, ook een zakelijke serie gemaakt, om te laten zien dat de Thinline meubels ook geschikt zijn voor deze markt. Al met al ben ik superblij met deze foto's!"
-David de Klijn Studio de Klijn-


"Werkelijk PRACHTIG!!!!
Ik wil je nog een keer bedanken voor vandaag. Was diep onder de indruk hoeveel moeite je erin hebt gestoken en hoe professioneel je te werk gaat.
Van alle e-mailtjes, speurtocht naar spullen tot aan een snoeptafeltje voor de kinderen. Echt een dikke pluim!"
-Linda Rijpkema mama van Mika en Miles-


"With no previous experience in "modelling" Esther her professional and calm demeanour quickly made the shoot a fun experience. If you want to look good on the photo then Esther is the right person to get this done."
- Alex Timmerman LinkedIn profielfoto-