Dé Mannenfotograaf! - Portretfotograaf - LinkedIn profielfoto's - Karakterportret

Hoe kom je er nu bij om mannenfotograaf te worden? Dat is een veel gestelde vraag.

Ik heb er in 1e instantie niet eens bewust voor gekozen, maar het fotograferen van mannen kwam steeds weer op mijn pad.

En dat bevalt me heel erg goed. Ik word er blij van om een man mooi en het liefst zo karakteristiek mogelijk op de foto te zetten.

En daarom heb ik daar, zoals dat zo mooi heet, mijn niche van gemaakt.

Maar naast mannen weten ook vrouwen en ouders met kinderen de weg naar mijn thuisstudio in Alkmaar te vinden.

Of je nu komt voor een zakelijke profielfoto voor LinkedIn, een karakterportret of een portret in Rembrandtstijl of zwart-wit, het draait om jou en een mooi resultaat.  

Met veel geduld en enthousiasme sta ik achter de camera en iedere fotoshoot inspireert me om het beste in mensen naar boven te halen.


Wat mag je van mij verwachten?

Vooraf hebben we al contact via de mail gehad, waarin je onder andere tips voor je haar, make-up en kleding hebt ontvangen.

Voor een thema of karakter fotoshoot maak ik ter inspiratie ook nog een moodboard op Pinterest.  

Op de dag van de fotoshoot word je eerst verwelkomd met een kop koffie of thee zodat we rustig kunnen kennismaken en ik je uitleg wat er verder gaat gebeuren.

Daarna gaan we aan de slag met een testfoto om te kijken of alles goed staat ingesteld en de aanwijzingen die ik geef duidelijk zijn.

De meeste mensen hebben immers geen ervaring voor de camera en vinden het best spannend of hebben het idee dat ze nooit goed op de foto staan. Tijdens de fotoshoot begeleid ik je met tips voor je houding en gezichtsuitdrukking en laat ik regelmatig alvast een foto zien. Ook is er de mogelijkheid om van kleding te wisselen.

Aan het eind van de fotoshoot nemen we de foto's door en kies je het aantal foto's dat is afgesproken uit.


Na de fotoshoot

Uiteraard hoop ik dat je na de fotoshoot met een enthousiast en goed gevoel naar huis gaat.

En dan begint voor mij het 2e gedeelte van het werk. De foto's tot de stijl, die we vooraf hebben afgesproken, te bewerken.

Afhankelijk van het aantal foto's ontvang je de overige foto's in principe binnen 2 weken na de fotoshoot.


Tot slot

Mijn kracht ligt in het feit dat ik zowel volwassenen als kinderen in korte tijd op hun gemak weet te stellen en het beste in hen naar boven weet te halen.

Mijn werk kenmerkt zich door de donkere achtergrond en het spel tussen licht en schaduwen, dat je ook terug ziet in o.a. de schilderkunst van de Oude Meesters.

Inspiratie komt overal vandaan: musea, (foto) tijdschriften, mode, films, dieren, bloemen en alles wat er om mij heen gebeurt.


Ben jij op zoek naar een portretfotograaf met een eigen stijl? Iemand die jou professioneel op de foto kan zetten? Of jouw bedrijf op de kaart zet? Of wil je gewoon een super mooie portretfoto van jezelf, samen met je partner of van je kind(eren)?

Dan help ik je graag verder!

Heb je andere ideeën of wensen? Laat het me vooral weten, zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.


Op de contactpagina kun je het contactformulier invullen of stuur een mail naar estherbekkerfotografie@gmail.com.

Reviews

"Vanmiddag is Esther in mijn barbershop geweest, was onwijs gezellig, veel gelachen en totaal niet ongemakkelijk en het eindresultaat is prachtig!! Lekker sfeertje heeft ze neer kunnen zetten..."
-Patrick Krook De Barbier Alkmaar-

"Na de vakantieperiode zag ik bij een collega een nieuwe LinkedIn-foto. Ik dacht meteen, dat wil ik ook. Na wat zoekwerk kwam ik uit bij Esther. Snel contact en direct de week erna een afspraak. Een warm ontvangst en een duidelijke uitleg. Toch wat onwennig zo de eerste keer maar gedurende de fotoshoot ging het steeds beter, tot dat ene moment. Ja, dat was de juiste foto, precies zoals ik me had voorgesteld. Top gedaan Esther en zeker een aanbeveling voor iedereen die aan een ‘update’ toe is!"
-Ronald Schouten LinkedIn profielfoto-

"Soms heb je dat, dat iemand vraagt om je foto. Gewoon voor bij een nieuw verhaal. Bij mij gaat dat over de vernieuwende dingen die ik doe om van mijn passie mijn werk te maken. Groei is vernieuwing. Daarbij hoort dan een professionele foto. Maar wel een met een professionele knipoog naar de dingen die voor mij belangrijk zijn. Hoe doe je dat? Esther heeft voor mij het antwoord gevonden. We hebben een super leuke foto-shoot gedaan! Ik ben trots op het verhaal wat door de nieuwe foto's wordt verteld.
Esther, bedankt dat je mij hebt geholpen bij het nemen van deze stap!"
-Marco van Schagen Junior IOT-

"What a real pleasure to meet Esther for my professional photo session: she knows perfectly well what works or not and how to create a picture that really reflects one’s personality! She’s very kind, patient, is generous with her time and her aesthetic sense is a beautiful mix of the Dutch tradition of the past but linked to modernity.
Highly recommended to everyone!"
-Anne Brueckmann LinkedIn profielfoto-

"Afgelopen zaterdag heb ik met Esther een fotoshoot gehad voor mijn Thinline meubelen. We hebben vooraf concepten bedacht, wat we wilden en wat ik belangrijk vond om te laten zien. Op de dag zelf kwamen er nog meer ingevingen en zo is er een intense lange fotoshoot geweest in mijn werkplaats, met een geweldig resultaat! Naast een huiselijke sfeer met een Hollandsche Meester thema, iets waar Esther erg bekend mee is en wat ik altijd prachtig vind, ook een zakelijke serie gemaakt, om te laten zien dat de Thinline meubels ook geschikt zijn voor deze markt. Al met al ben ik superblij met deze foto's!"

-David de Klijn Studio de Klijn-

"Werkelijk PRACHTIG!!!!
Ik wil je nog een keer bedanken voor vandaag. Was diep onder de indruk hoeveel moeite je erin hebt gestoken en hoe professioneel je te werk gaat.
Van alle e-mailtjes, speurtocht naar spullen tot aan een snoeptafeltje voor de kinderen. Echt een dikke pluim!"
-Linda Rijpkema mama van Mika en Miles-

"With no previous experience in "modelling" Esther her professional and calm demeanour quickly made the shoot a fun experience. If you want to look good on the photo then Esther is the right person to get this done."
- Alex Timmerman LinkedIn profielfoto-

"Twee mooie fotoshoots gedaan bij Esther, zowel zakelijke foto's en als koppel op de foto. Heel blij mee. Ook het je op je gemak stellen en tussentijds je foto's kunnen bekijken geeft rust en ontspanning. We komen zeker weer een keer terug!"
- Jeroen & Christie van Duin-